This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

View e-Privacy Directive Documents

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

warsztaty kulinarne1warsztaty kulinarne2

Już po raz drugi w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne pod kierownictwem Pani Dagmary Bosek.
Na pierwszych zajęciach, które odbyły się w grudniu, młodzi adepci kuchni włoskiej mieli okazję zapoznać się z podstawowymi produktami. Tym razem na stole królowały makarony. Podczas warsztatów młodzież miała okazję dowiedzieć się jakie makarony są najczęściej wykorzystywane w kuchni włoskiej. Z jakimi sosami najlepiej podawać makaron typu pappardelle, tagiatelle, farfalle czy spaghetti.

Uczennice klas II i III gim nauczyły się komponować typowe włoskie dania z wykorzystaniem pełnowartościowych produktów. Spośród pięciu przygotowanych potraw najbardziej smakował makaron typu pappardelle z klasycznym sosem na bazie śmietany z pieczarkami i cebulką.

Zapraszamy na kolejne warsztaty w marcu.